Η επιστολή των Μυκονιατών στον Δήμαρχο Μυκόνου με αφορμή τον πρωταθλητή Γιάννη Μπλούτη

Η επιστολή του Γιάννη Μπλούτη στον Δήμαρχο ΜυκόνουΜε αφορμή την κοινοποίηση ενός εκ των συμπολιτών μας στο διαδίκτυο (την οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω) όπου καλεί τον Δήμαρχο αλλά και όλους μας να εκτιμήσουμε το ταλέντο του Γιάννη Μπλούτη , είναι ευκαιρία να τεθεί στο τραπέζι της συζήτησης το επίπεδο αθλητικών υποδομών στην Μύκονο και η σημασία που δίνεται από τους αρμόδιους φορείς στον τομέα του αθλητισμού γενικότερα.

Δήμοι με λιγότερα έσοδα ανά την Ελλάδα – και μπορούμε να αναφέρουμε πολλά παραδείγματα- διαθέτουν σύγχρονα δημοτικά στάδια τα οποία περιλαμβάνουν γήπεδα αντισφαίρισης (τένις), καλαθοσφαίρισης, ποδοσφαίρου, στίβου κτλ. Για ποιο λόγο η Μύκονος με έσοδα που όλοι διαβάζουμε ανα διαστήματα στα ενημερωτικά sites να είναι έτη φωτός πίσω σε αυτόν τον τομέα;

Δυστυχώς λίγες μέρες πριν, στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Μυκόνου αφαιρέθηκαν χρήματα από κωδικούς που αφορούσαν αθλητικές εγκαταστάσεις. Ωστόσο -μιας και είναι ακόμη αρχή- υπάρχει χρόνος για την νέα δημοτική αρχή να προσφέρει και να εξετάσει σε βάθος τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων, την χρηματοδότηση αθλητών όπως ο  Πρωταθλητής Ευρώπης Γιάννης Μπλούτης και την προσέλκυση της νεολαίας στον χώρο του αθλητισμού μέσω της βελτίωσης των υποδομών. Μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι οτι στα νέα παιδιά με ταλέντο και διάθεση για άθληση θα πρέπει να δίνονται ευκαιρίες και ιδιαίτερη προσοχή. Πως αλλιώς θα απομακρυνθούν από τις οθόνες των υπολογιστών και θα ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους στις διάφορες αθλητικές δραστηριότητες που αρέσκονται;. Με άλλα λόγια πρέπει να δοθούν κίνητρα.


«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε.

Καταρχήν επιτρέψτε μου να σας ευχηθώ και εγώ με την σειρά μου καλή επιτυχία στον νέο σας ρόλο. Εν συνεχεία θα ήθελα να αναφερθώ σε κάτι το οποίο μου προξένησε εντύπωση και ταυτόχρονα να σας προτείνω μια διαφορετική προσέγγιση επί του θέματος.

Από τα 11.000 ευρώ που προσθέσατε στην πρόσφατη συνεδρίαση σας στον Δήμου της Μυκόνου και αφορούν τα οδοιπορικά σας για 3ις μήνες, σας προτείνω τα 5.000 από τα 11.000 euros να μην τα ξοδέψετε σε οδοιπορικά, άλλωστε κρίμα είναι και αντι αυτού να τα δωρίσετε στον Παγκόσμιο πρωταθλητή μας, τον Γιάννη Μπλούτη! 

Ο Γιάννης, μας έχει κάνει περήφανους επανειλημμένα όταν με προσωπικά του έξοδα έχει ταξιδέψει σε όλο τον πλανήτη για μας φέρει πλούσιες διακρίσεις και μετάλλια χωρίς μεγαλόσχημους χρηματοδότες. Χάρη σε αυτόν τον αθλητή η Γαλανόλευκη σημαία έχει κυματίσει ουκ ολίγες φορές. Εφιστώ την προσοχής σας λοιπόν και σας καλώ να σκεφτείτε την πρόταση αυτή, και να δείξετε οτι συμπάσχουμε με τον λαό του δυσκολεύεται. Αν δεν τα καταφέρετε, τουλάχιστον προσπαθήστε με τις γνωριμίες σας και την επιρροή σας, εύποροι Μυκονιάτες που νοιάζονται για την νεολαία και τον αθλητισμό, να βοηθήσουν αυτό το ταλέντο του νησιού.»


πηγή : mykonospress.gr

Share