Σαν σήμερα απεβίωσε ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους ο Μπρους Λι..

Σαν σήμερα απεβίωσε ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους ο Μπρους ΛιΣαν σήμερα πριν από 38 χρόνια στις 20/7/1973 έφυγε από τη ζωή μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του κινηματογράφου και του 20ου αιώνα ο Μπρούς Λι. 

Γεννημένος 27/11/1940 στο Σαν Φρανσίσκο της Αμερικής και με κινέζικη καταγωγή , ο Μπρούς μεγάλωσε και έζησε τα παιδικά του χρόνια στο Χόνγκ-Κόνγκ συμμετέχοντας από τα έξι του σε αρκετές ταινίες του κινέζικου κινηματογράφου που συμπρωταγωνιστούσε με τον πατέρα του.

Κατά την ενηλικίωση του αποφάσισε να ταξιδέψει ως την Αμερική και στη συνέχεια να σπουδάσει φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον. Εκεί ήταν το μέρος που μπορούσε να εξελίξει το ταλέντο του τόσο στις πολεμικές τέχνες όσο στον κινηματογράφο και στην φιλοσοφία. Σύντομα και παράλληλα με τις σπουδές του άρχισε να παραδίδει μαθήματα στους φοιτητές( και όχι μόνο…)πολεμικών τεχνών(Κουνγκ-Φου) το οποίο το είχε διδαχθεί από σπουδαίους δασκάλους ανάμεσά τους και ο ξακουστός Γίπ-Μάν.

Ο Μπρούς αποτελούσε και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση αφού δίδασκε τα μυστικά των κινέζικων πολεμικών τεχνών σε όλες τις φυλές των ανθρώπων χωρίς να περιορίζεται μόνο στους κινέζους ασκούμενους..! Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Μπρούς ανέπτυξε μια δική του πολεμική τέχνη το Ju n Fan Jeet-Kune-Do που όπως έλεγε εκείνος δεν είναι άλλο ένα σύστημα… απλώς είναι η έκφραση του ανθρωπίνου σώματος.Using no way as a way.Having no limitation as a limitation.

Στο Πανεπιστήμιο του Σιάτλ γνώρισε την μετέπειτα σύζυγο του Λίντα Έμερυ με την οποία παντρεύτηκαν ένα απόγευμα του 1964 και απέκτησαν τον Μπράντον και την Σάνον.

Όσον αφορά τον κινηματογράφο ο Λί έκανε το ντεμπούτο του στο Green Hornet το οποίο του άνοιξε την πόρτα προς το Xόλιγουντ και προς τις μετέπειτα μεγάλες επιτυχίες του με ρεκόρ εισπράξεων όπως το Big-Boss(1971),Fist of Fury(1972),Way of the Dragon(1972),Enter the Dragon(1973) και Game of Death(1973 αφήνοντας την ημιτελή).

Ο Μπρούς είχε πραγματικά αλλάξει τα δεδομένα τόσο στις πολεμικές τέχνες όσο και στον κινηματογράφο… Ο Μπρούς πέθανε ξαφνικά στις 20/7/1973 από <<εγκεφαλική αιμορραγία….;;;;;>> που την είχε προκαλέσει ένα χάπι που πήρε για τον πονοκέφαλο… και η ταφή του έγινε στο κοιμητήριο του Σιάτλ Lake View Cemetery εκεί που ενταφιάστηκε αργότερα στις 31/3/1993 και ο γιός του Μπράντον Λί.

Παρ’ όλα αυτά ο Μπρούς ήταν και είναι ένας από του σπουδαιότερους ανθρώπους, φιλοσόφους, δασκάλους, ηθοποιούς που υπήρξαν σε αυτό τον κόσμο. Ήταν ένας άνθρωπος με τρομερές ευαισθησίες, αγάπη για τη ζωή, δημιουργικότητα . Ένας άνθρωπος που μισούσε τις φυλετικές διακρίσεις και τον ρατσισμό… και πάλευε για την ελευθερία του νου και του σώματος… ένας άνθρωπος ο οποίος επηρέασε και συνεχίζει να επηρεάζει θετικά την ζωή των ανθρώπων που τον αγαπούν…

Μπρούς έφυγες νωρίς αλλά σε ευχαριστούμε για ότι μας έχεις προσφέρει.. αυτή την ανεκτίμητη κληρονομιά… είσαι πάντα μέσα στην καρδιά μας.. Ήσουν.. είσαι και θα είσαι ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους της ζωής μου.. και ας μην σε έχω γνωρίσει ποτέ… αυτό σου δίνει ακόμα μεγαλύτερη ΑΞΙΑ! Εν αναπαύσου εν ειρήνη…

Με πολύ αγάπη και σεβασμό, ένας άνθρωπος που σε θαυμάζει και σε αγαπάει πολύ..!

Κασσιανή

Share