Judo

«Πόλεμος» στη Γενική Συνέλευση του τζούντο

«Πόλεμος» στη Γενική Συνέλευση του τζούντοΔίχως τέλος συνεχίζονται οι κόντρες στην ομοσπονδία του τζούντο με αποτέλεσμα η Γενική Συνέλευση να μεταβληθεί σε ροντέο.

Η Προσωρινή Διοίκηση ήρθε σε έντονη κόντρα με την πλευρά του πρώην προέδρου Καφεντεράκη που την στηρίζει και ο Νίκος Ηλιάδης, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει... Αμέσως μετά η κάθε παράταξη έβγαλε ανακοίνωση.

Η ΠΔΕ της Ε.Ο. Τζούντο εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας και αναφέρει:  «Σήμερα 26/7/2017 στη διάρκεια της απολογιστικής Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο που νόμιμα προκήρυξε η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, η οποία αντικατέστησε κατόπιν δικαστικής αποφάσεως την εκλεγείσα τον περασμένο Νοέμβρη Διοίκηση, που τελεί πλέον υπό έκπτωση, μέλη της τελευταίας, επιχείρησαν εντελώς πραξικοπηματικά να επιβάλουν μη σύννομες αποφάσεις.

Κατά την προσφιλή του τακτική παράκαμψης των νόμων, ο προεδρεύων της Γενικής Συνέλευσης και επικεφαλής της υπό έκπτωση διοίκησης κ. Ιωάννης Καφενταράκης, με πρωτεργάτη τον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή κ. Νίκο Ηλιάδη, πρότεινε προς έγκριση ψήφισμα το οποίο ουσιαστικά παραβλέπει την πρόσφατη απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης και αγνοεί την νόμιμη διαδικασία που ακολουθείται όταν η εκλογή κάποιας Διοίκησης τελεί με ένδικες διαδικασίες υπό ακύρωση. Με το εν λόγω ψήφισμα καλούσε εμπράκτως το σώμα να ζητήσει από την Προσωρινή Διοίκηση την προκήρυξη νέων αρχαιρεσιών (την στιγμή που δεν έχουν ακυρωθεί ακόμη οι προηγούμενες).
Πέραν του ουσιαστικά έκνομου περιεχομένου του προτεινόμενου ψηφίσματος, η πρότασή του είναι και τυπικά εκτός νόμου, αφού δεν περιλαμβανόταν στα θέματα της ημερησίας διατάξεως της Γενικής Συνέλευσης, πολύ περισσότερο μάλιστα αφού είχε να κάνει με πολύ σπουδαιότερο θέμα από εκείνα της Συνέλευσης, δηλαδή με το ίδιο το γίγνεσθαι της Ομοσπονδίας και του αθλήματος γενικότερα.

Τα μέλη της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής παραβρέθηκαν στο χώρο της Γενικής Συνέλευσης και όταν διαπίστωσαν ότι στη διαδικασία μπαίνουν θέματα που ξεφεύγουν της νομιμότητας, ζήτησαν το λόγο αλλά ουδέποτε τους δόθηκε. Κατόπιν αυτού αποχώρησαν καταγγέλλοντας τη διαδικασία.

Γι’ άλλη μία φορά οι άνθρωποι που έχουν υποβαθμίσει το ελληνικό τζούντο προσπάθησαν να παρακάμψουν την Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά μας βρήκαν απέναντί τους. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανάδειξη της νομιμότητας σε όλους τους τομείς του αθλήματος.

Κύριε Καφενταράκη σας ενημερώνουμε ότι θα λογοδοτήσετε για όλες τις παρανομίες που είτε έχετε κάνει, είτε υποθάλπετε και μη νομίζετε ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα κωλυσιεργεί τόσο πολύ.
Τέλος, διαβεβαιώνουμε όλα τα υγιή σωματεία ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα και αφού καταφέρουμε να ξεκαθαρίσουμε το εκλογικό σώμα, σύμφωνα με τους νόμους του κράτους, θα προχωρήσουμε σε εκλογές».
Και η γραπτή δήλωση του Γιάννη Καφενταράκη, του τελευταίου εκλεγμένου προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, για τη χθεσινή Γενική Συνέλευση της ΕΟΤ:

 Η δυσανεξία που παρουσιάζει η παράταξη του κ. Σουφλέρη, απέναντι στη νομιμότητα και τις δημοκρατικές διαδικασίες είναι αμίμητη και χρήζει παρακολούθησης από ειδικούς. Γιατί πως αλλιώς θα μπορούσε να δικαιολογήσει κανείς την ανακοίνωση του ιδίου και της παράταξης του, απέναντι στα όσα διαδραματίστηκαν στη χθεσινή γενική συνέλευση, την οποία οι κ. Σουφλέρης και Καπαρός, προσπάθησαν να μετατρέψουν σε παρωδία και να την ακυρώσουν. Μια παρωδία που ωστόσο αυτή τη φορά, θα έχει πρωταγωνιστές τους ίδιους απέναντι στην ελληνική δικαιοσύνη, αφού οι νομιμόφρονες, όπως θέλουν παρουσιάζονται, παράγοντες, έσκαψαν οι ίδιοι τον λάκο τους, με αποτέλεσμα να πέσουν μέσα. Όσο κι αν προσπαθούν να μας τρομάξουν, τους κάνουμε γνωστό πως δεν ιδρώνει το αυτί μας γιατί καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται. Πόσο μάλλον όταν αυτές οι αστραπές είναι μια απλή βροχούλα! 

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους... 

ΓΕΓΟΝΟΣ 1: Η γενική συνέλευση έγινε όπως ορίζει το καταστατικό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο. 

ΓΕΝΟΝΟΣ 2: Τη στιγμή που ο κ. Σουφλέρης και η παρέα του, έβλεπαν το 85% των σωματείων να μην πρόσκεινται στην πλευρά του, το έβαλε στα πόδια. Αυτός και τέσσερα σωματεία, δεδομένου ότι ο ίδιος παρευρίσκετο στη ΓΣ με την ιδιότητα του προέδρου της προσωρινής διοίκησης (δηλαδή δεν είχε δικαίωμα ψήφου). 

ΓΕΓΟΝΟΣ 3: Όταν ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ζήτησε να του παραδοθεί το βιβλίο Γενικών Συνελεύσεων της ΕΟΤ προκειμένου να γραφτούν τα επίσημα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης, εκείνος, δεν το έπραξε. Πράξη που δείχνει το ποιόν του κ. Σουφλέρη και της παρέας του.

ΓΕΓΟΝΟΣ 4: Τα εναπομείναντα σωματεία, που φυσικά αποτελούσαν την πλειοψηφία (85%), προχώρησαν στην έκδοση ψηφίσματος, σύμφωνα με το οποίο «δίδεται εντολή στην προσωρινή διοίκηση της ΕΟ Τζούντο, να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση με θέμα εκλογή Νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την 20-08-2017».

 ΓΕΓΟΝΟΣ 5: Το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης, που η προσωρινή διοίκηση είχε συγκαλέσει, έτυχε συντριπτικής αποδοχής από το Σώμα: Δεκαεννέα (19) ΝΑΙ και πέντε (5) ΛΕΥΚΑ. Να θυμίσουμε ότι οι σύλλογοι που αποχώρησαν και πρόσκεινται στον κ. Σουφλέρη ήταν τέσσερις (4). 

ΓΕΓΟΝΟΣ 6: Η καλύτερη άμυνα κ. Σουφλέρη, δεν είναι η επίθεση με ψεύδη και απειλές. Η καλύτερη άμυνα, εάν δεν γνωρίζετε είναι τα γεγονότα. Γεγονότα χειροπιαστά και αδιάψευστα. Δυστυχώς όμως τα ίδια τα γεγονότα σας ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΟΥΝ και φυσικά σας ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ. 

ΓΕΓΟΝΟΣ 7: Η συντριπτική πλειοψηφία της γενικής συνέλευσης αποφάσισε πως «δεν εγκρίνει και δεν αποδέχεται και δεν επιθυμεί να είναι Προσωρινή ή με οποιονδήποτε τρόπο Διοίκηση ή Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟ Τζούντο τα παραπάνω διορισμένα με Προσωρινή Διαταγή πρόσωπα, αλλά επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του μόνον στα εκλεγμένα με νόμιμες εκλογές και διαδικασίες πρόσωπα, δηλαδή τους Ιωάννη Καφενταράκη, Διονύσιο Ηλιάδη, Δημήτριο Μιχαηλίδη, Κωνσταντίνο Βάγια, Αθανάσιο Γράψα, Οδυσσέα Τσαγκαλίδη, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, Χρήστο Αντωνίου, Χριστόφορο Μπαγλαρίδη, Δέσποινα Παυλίδη, Σβετλάνα Μισαίλοβα Σοφία Κεχιοπούλου,Ιωάννη Ανανιάδη, Σάββα Χατζηνικολάου, Αναστάσιο Φυσικόπουλο»

Για όλα αυτά και για πολλά ακόμα που θα δουν το φως της δημοσιότητας εν καιρώ, σας καλούμε να φύγετε από το τζούντο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Τα εκλογικά κουκιά δεν σας βγαίνουν, ό,τι κι αν επιχειρήσετε, οπότε αδειάστε μας τον χώρο όσο είναι ακόμα καιρός. Όσο περνούν οι μέρες και οι μήνες, τόσο περισσότερο δυσχεραίνετε τη θέση σας. Αφού σας αρέσει να το βάζετε στα πόδια, κάντε το μία και καλή. Για το καλό του αθλήματος.

 

Πηγή : gazzetta.gr

Share